Home
Friday 10 May 2024

Welkom op "Verzameling in beeld". Op deze site worden op gestructureerde wijze catalogi weergegeven van een aantal verzamelthema's die met name ons nostalgisch gevoel aanspreken. We hopen hiermee mensen te kunnen informeren, stimuleren en enthousiasmeren voor ons erfgoed en de verzamelhobby. U kunt de catalogus raadplegen via het menu aan de rechterkant en gebruik vooral ook het zoekveld voor het zoeken op keywords in de 10.000-den items. Het is mogelijk om zelf een verzameling toe te laten voegen. Stuur hiervoor een bericht aan de Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . Zoekt u een item en kunt u het niet vinden? Laat het ons weten, wij helpen u graag, er zijn diverse verzamelaars en handelaren betrokken bij deze site.

Cramer's biologische wandplaten Afdrukken
Geschreven door Tom Mensink   
Saturday 11 April 2015

Kronen-Verlag werd in 1950 opgericht door Erich Cramer om voorbeelden uit de natuur af te beelden die in vorm en kleur exact waren. De platen werden eerst in boekcassettes uitgegeven en dit betrof in totaal 1246 platen. De platen zijn te bewonderen op de site Cramers Gallery of Nature. Vanaf 1968 werd een selectie van de platen in groot formaat uitgegeven. Deze uitgave scharen we onder schoolplaten en is op deze site opgenomen. Het betreft hier 21 series van meestal 10 platen elk. Deze platen zijn in diverse Europese landen uitgegeven, meestal met opschrift in de eigen taal.

Er hebben veel schilders meegewerkt aan deze platen. Voor de platen die als wandplaat zijn uitgegeven zijn dit Claus Caspari (planten, insecten), Ludwig Binder (vogels), Franz Murr (vogels en zoogdieren), Hans Vogel (zoogdieren) en Wilhelm Eigener (zoogdieren).

Bij Kronen Verlag in Duitsland vinden we dus alle platen terug. In Nederland zijn ze uitgegeven door uitgeverijen Tor uit Amsterdam en J.N. Voorhoeve uit Den Haag, maar waarschijnlijk zijn niet alle 21 series door deze uitgevers uitgegeven. We weten zeker dat Tor t/m serie 10 heeft uitgegeven, Voorhoeve t/m serie 16. Serie 20, boerderijdieren en serie 21, kleine zoogdieren, kunnen we alleen terugvinden bij Kok Educatief Kampen.

SDU-KR-14-01.jpg SDU-KR-06-06.jpg SDU-KR-01-03.jpg
Colorado- & Kettingloopkever, Claus Caspari Hulst, Claus Caspari Rode Milaan [red. Rode Wouw], Ludwig Binder
Laatst geupdate op ( Wednesday 02 November 2016 )
 
< Vorige   Volgende >
Verzamelingen
Uitgebreid zoeken