Home
Thursday 30 May 2024

Welkom op "Verzameling in beeld". Op deze site worden op gestructureerde wijze catalogi weergegeven van een aantal verzamelthema's die met name ons nostalgisch gevoel aanspreken. We hopen hiermee mensen te kunnen informeren, stimuleren en enthousiasmeren voor ons erfgoed en de verzamelhobby. U kunt de catalogus raadplegen via het menu aan de rechterkant en gebruik vooral ook het zoekveld voor het zoeken op keywords in de 10.000-den items. Het is mogelijk om zelf een verzameling toe te laten voegen. Stuur hiervoor een bericht aan de Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . Zoekt u een item en kunt u het niet vinden? Laat het ons weten, wij helpen u graag, er zijn diverse verzamelaars en handelaren betrokken bij deze site.

aap noot mies Afdrukken
Geschreven door Tom Mensink   
Wednesday 07 January 2015

Het bekendste leesplankje is wel aap-noot-mies. Deze werd uitgegeven vanaf 1910 en op scholen werden ze tot zeker in de zestiger jaren van de 20e eeuw gebruikt. Zelfs in 2010 worden nog reproducties van de leesplank uitgegeven, inclusief de bijbehorende letterdoosjes. De leesmethode heet Hoogeveens verbeterde leesbethode, omdat aap-noot-mies in feite de verbeterde versie is van de oorspronkelijke leesmethode van hoofdonderwijzer M.B. Hoogeveen, behorende bij het leesplankje raam-roos-zeef.

Op deze site zijn veel leesplankjes opgenomen. De aap-noot-mies catalogus is het meest omvangrijk bevat praktisch alle variaties van plankjes, letterdoosjes, klassikale leesplanken, dicteerdoosjes, boekjes, etc. Klik op de foto om verder te gaan.

LPN-ANM.jpg
Laatst geupdate op ( Tuesday 13 January 2015 )
 
Verzamelingen
Uitgebreid zoeken