Home
Thursday 30 May 2024

Welkom op "Verzameling in beeld". Op deze site worden op gestructureerde wijze catalogi weergegeven van een aantal verzamelthema's die met name ons nostalgisch gevoel aanspreken. We hopen hiermee mensen te kunnen informeren, stimuleren en enthousiasmeren voor ons erfgoed en de verzamelhobby. U kunt de catalogus raadplegen via het menu aan de rechterkant en gebruik vooral ook het zoekveld voor het zoeken op keywords in de 10.000-den items. Het is mogelijk om zelf een verzameling toe te laten voegen. Stuur hiervoor een bericht aan de Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . Zoekt u een item en kunt u het niet vinden? Laat het ons weten, wij helpen u graag, er zijn diverse verzamelaars en handelaren betrokken bij deze site.

Schulwandbilder Afdrukken
Geschreven door Tom Mensink   
Tuesday 21 May 2013

We zijn begonnen met het vullen van het grootste schoolplaten land: Duitsland. Dat gaat in het begin heel snel, immers veel platen uit Duitsland zijn heruitgegeven in Nederland en veel foto's staan dus al op de site. Maar daarna is er nog veel te doen, want er is geschat dat er 10.000 verschillende platen in Duitsland zijn uitgegeven. De stijl van de Duitse platen laat zich meestal goed onderscheiden van die van andere landen: de afbeeldingen zijn vaak romantisch, zelfs wat bombastisch, met veel detail. Populaire thema's zijn dieren, sprookjes, landschappen en medische platen. Er zijn een aantal grote uitgevers, waarbij Wachsmuth een van de grootste is, te vergelijken met de positie die Wolters in Nederland heeft, Bossaerts in België en Norstedt in Zweden.

Hieronder wat voorbeelden van het beste dat Duitsland te bieden heeft: prachtige dierplaten van Paul Parey - die geheel of ten dele ook door Wolters en Malmberg in Nederland zijn uitgegeven - en sprookjesplaten van Meinholds, erg populair in Duitsland. De meeste foto's zijn afkomstig van Jos Beerens Handelsonderneming.

SDU-PP-SK.jpg SDU-MS-MM.jpg

   Schroder und Kull, Biologische Wandtafeln zur Tierkunde

   Meinholds Märchenbilder

Laatst geupdate op ( Friday 24 May 2013 )
 
< Vorige   Volgende >
Verzamelingen
Uitgebreid zoeken