Home
Thursday 30 May 2024

Welkom op "Verzameling in beeld". Op deze site worden op gestructureerde wijze catalogi weergegeven van een aantal verzamelthema's die met name ons nostalgisch gevoel aanspreken. We hopen hiermee mensen te kunnen informeren, stimuleren en enthousiasmeren voor ons erfgoed en de verzamelhobby. U kunt de catalogus raadplegen via het menu aan de rechterkant en gebruik vooral ook het zoekveld voor het zoeken op keywords in de 10.000-den items. Het is mogelijk om zelf een verzameling toe te laten voegen. Stuur hiervoor een bericht aan de Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . Zoekt u een item en kunt u het niet vinden? Laat het ons weten, wij helpen u graag, er zijn diverse verzamelaars en handelaren betrokken bij deze site.

Schoolplaten voor de Vaderlandse Geschiedenis Afdrukken
Geschreven door Tom Mensink   
Thursday 10 January 2013

De grote en langlopende serie Schoolplaten voor de Vaderlandsche Geschiedenis van uitgever J.B. Wolters is compleet vernieuwd op de site met grotere betere foto's en uitgebreide details van alle variaties die in beeld en tekst op deze platen kunnen voorkomen. Deze actie maakt onderdeel uit van een grote verversings- en aanvullingsoperatie van alle platen en series, met als prioriteit die van de bekende uitgevers Wolters en Noordhoff. Deze klus is inmiddels geklaard voor deze grote uitgevers. Maar nu dus de geschiedenis platen waar diverse schilders, maar voornamelijk J.H. Isings Jr. aan hebben bijgedragen. Ook C. Jetses heeft 2 platen voor deze serie gemaakt. Aangezien de serie zo lang heeft gelopen, van 1910 tot zeker 1979 (via De Vuurbaak), zijn diverse platen vervangen of opnieuw geschilderd. Er zijn ook veel variaties in teksten op de plaat. Deze zijn allen genoemd in de catalogus, maar vooral de variaties die bijdragen tot datering van een plaat zijn als aparte plaatvariatie opgenomen. Dit zijn er zonder de kleinere tekstuele variaties nog steeds veel, voor sommige platen wel een 10-tal.

De bronnen van de foto's staan per foto genoemd, de meeste foto's komen van Anne van der Velde, waarvoor hartelijk dank.

SNE-JW-SV.jpg
Laatst geupdate op ( Saturday 19 January 2013 )
 
< Vorige   Volgende >
Verzamelingen
Uitgebreid zoeken