Home
Sunday 21 July 2024

Welkom op "Verzameling in beeld". Op deze site worden op gestructureerde wijze catalogi weergegeven van een aantal verzamelthema's die met name ons nostalgisch gevoel aanspreken. We hopen hiermee mensen te kunnen informeren, stimuleren en enthousiasmeren voor ons erfgoed en de verzamelhobby. U kunt de catalogus raadplegen via het menu aan de rechterkant en gebruik vooral ook het zoekveld voor het zoeken op keywords in de 10.000-den items. Het is mogelijk om zelf een verzameling toe te laten voegen. Stuur hiervoor een bericht aan de Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . Zoekt u een item en kunt u het niet vinden? Laat het ons weten, wij helpen u graag, er zijn diverse verzamelaars en handelaren betrokken bij deze site.

Vrouwenemancipatie Afdrukken
Geschreven door Tom Mensink   
Sunday 02 December 2012

In 1979 verscheen van de hand van kunstenares Helena van der Wusten een serie platen met als thema vrouwenemancipatie. De opdracht kwam van het Ministerie van Onderwijs (Minister Pais). Het was een bijzondere opdracht omdat voor de eerste keer in de geschiedenis er specifiek aandacht besteed werd aan de positie van vrouwen. Helena heeft een collage van situaties geschilderd, waar veel op te zien is en die als praatstuk kon dienen voor verschillende lessen, zoals maatschappijleer, geschiedenis, economie. De schoolplaten werden uitgegeven door de Staatsdrukkerij en gedrukt in Zwitserland. Bij iedere plaat werd ook een brochure uitgegeven, geschreven door Ilja Motier, werkzaam bij het Ministerie van Onderwijs. Ilja begeleide de opdracht. Helena van der Wusten is nog steeds actief als kunstenares.

De foto's van de platen zijn afkomstig van antiquariaat Lectori Salutem, die de platen ook te koop aanbiedt. Klik op de foto voor alle platen en de bijbehorende brochures.

SNE-[AJ]-[AJ].jpg
Laatst geupdate op ( Wednesday 05 December 2012 )
 
< Vorige   Volgende >
Verzamelingen
Uitgebreid zoeken