Home
Tuesday 23 July 2024

Welkom op "Verzameling in beeld". Op deze site worden op gestructureerde wijze catalogi weergegeven van een aantal verzamelthema's die met name ons nostalgisch gevoel aanspreken. We hopen hiermee mensen te kunnen informeren, stimuleren en enthousiasmeren voor ons erfgoed en de verzamelhobby. U kunt de catalogus raadplegen via het menu aan de rechterkant en gebruik vooral ook het zoekveld voor het zoeken op keywords in de 10.000-den items. Het is mogelijk om zelf een verzameling toe te laten voegen. Stuur hiervoor een bericht aan de Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . Zoekt u een item en kunt u het niet vinden? Laat het ons weten, wij helpen u graag, er zijn diverse verzamelaars en handelaren betrokken bij deze site.

Aug. Bossaerts' Schoolplaten voor Vaderlandsche Geschiedenis Afdrukken
Geschreven door Tom Mensink   
Friday 19 October 2012

De Schoolplaten voor Vaderlandsche Geschiedenis van Leermiddelenhandel Aug. Bossaerts is een van de grootste en bekenste series schoolplaten in België. De platen zijn getekend door de bekende kunstschilder Edmond van Offel. De platen nemen in de Belgische schoolplaten dezelfde positie in als de Nederlandse serie met dezelfde naam van schilder C. Jetses en uitgever J.B. Wolters. Er waren ons geen overzichten van deze serie van Bossaerts bekend, dus samen met oudeschoolkaarten.be hebben we de serie zo goed als mogelijk proberen te reconstrueren. Er blijken over de jaren vele herdrukken geweest te zijn, waarbij sommige platen uit de roulatie zijn genomen, nieuwe titels zijn verschenen, platen zijn omgenummerd en platen opnieuw zijn gelithografeerd getuige kleine verschillen in de afbeeldingen. Sommige platen die wel zijn aangekondigd zijn, naar ons huidig inzicht, niet uitgegeven. Deze platen zijn niet opgenomen in de catalogus.

Klik op de foto voor de complete serie. (Vergeet niet door te klikken naar de tweede pagina). Veel van deze platen zijn te koop bij oudeschoolkaarten.be.

SBE-AB-VG.jpg
Laatst geupdate op ( Wednesday 19 March 2014 )
 
< Vorige   Volgende >
Verzamelingen
Uitgebreid zoeken