Home
Saturday 15 June 2024

Welkom op "Verzameling in beeld". Op deze site worden op gestructureerde wijze catalogi weergegeven van een aantal verzamelthema's die met name ons nostalgisch gevoel aanspreken. We hopen hiermee mensen te kunnen informeren, stimuleren en enthousiasmeren voor ons erfgoed en de verzamelhobby. U kunt de catalogus raadplegen via het menu aan de rechterkant en gebruik vooral ook het zoekveld voor het zoeken op keywords in de 10.000-den items. Het is mogelijk om zelf een verzameling toe te laten voegen. Stuur hiervoor een bericht aan de Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . Zoekt u een item en kunt u het niet vinden? Laat het ons weten, wij helpen u graag, er zijn diverse verzamelaars en handelaren betrokken bij deze site.

Medische schoolplaten Afdrukken
Geschreven door Tom Mensink   
Saturday 08 September 2012

Een van de thema's waar nog niet eerder expliciet aandacht voor is geweest zijn medische schoolplaten. Het neusje van de zalm hierin is de serie van het Deutsches Hygiëne Museum uit Dresden, Duitsland. Deze platen zijn in Nederland uitgegeven door uitgeverij Luctor uit Baarn. Zij hebben er ook een Nederlandstalige handleiding bij geschreven, door Dr. J.C. van der Steen, zoals dat natuurlijk ook hoort bij heruitgave in een ander land.

De meeste foto's zijn afkomstig van Klaas-Peter Sjaardema. Klaas-Peter biedt deze platen ook te koop aan. Voor meer informatie kunt u contact met hem opnemen: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

SNE-LU-MK.jpg
Laatst geupdate op ( Saturday 08 September 2012 )
 
< Vorige   Volgende >
Verzamelingen
Uitgebreid zoeken