Home
Wednesday 12 June 2024

Welkom op "Verzameling in beeld". Op deze site worden op gestructureerde wijze catalogi weergegeven van een aantal verzamelthema's die met name ons nostalgisch gevoel aanspreken. We hopen hiermee mensen te kunnen informeren, stimuleren en enthousiasmeren voor ons erfgoed en de verzamelhobby. U kunt de catalogus raadplegen via het menu aan de rechterkant en gebruik vooral ook het zoekveld voor het zoeken op keywords in de 10.000-den items. Het is mogelijk om zelf een verzameling toe te laten voegen. Stuur hiervoor een bericht aan de Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . Zoekt u een item en kunt u het niet vinden? Laat het ons weten, wij helpen u graag, er zijn diverse verzamelaars en handelaren betrokken bij deze site.

Drie maal bijbelse schoolplaten Afdrukken
Geschreven door Tom Mensink   
Tuesday 27 December 2011

Een van de grote thema's van schoolplaten is het godsdienstig onderwijs. Verschillende uitgevers hebben verschillende bijbelse series uitgebracht. Vaak waren dat uitgevers gespecialiseerd in bijbelse publicaties, maar ook uitgevers met breder aanbod aan thema's, bijvoorbeeld Malmberg, gaven bijbelse series uit.

Aan de catalogus zijn onderstaande bijbelse series toegevoegd. Het betreft in alle gevallen zeldzame tot zeer zeldzame platen:

  • Van uitgever J.H. Kok uit Kampen zijn twee series toegevoegd/compleet gemaakt met foto's van Piet Amweg, via deze weg nogmaals hartelijk dank. Dit betreft abstracte platen, waarschijnlijk gericht op de onderbouw.
  • Van Leermiddelenhandel L.M.J. Brock uit Nijmegen een serie bijbelse platen met o.a. een afbeelding van de Arc van het Verbond, niet vaak afgebeeld. Hartelijk dank aan Janneke Verrips voor de foto's. Janneke biedt deze platen ook te koop aan.
  • Van uitgever Malmberg een serie schoolplaten over de Vaderlandse Heiligen. De foto's zijn afkomstig van Hans Groot, van basisschool Binnenmeer in Uitgeest. Overigens staat er op de platen zelf "Uitgave O.N.H. Oude Ebbingestraat 84a Groningen", maar ze zijn ook opgenomen in de fondskataloog van Malmberg. Wellicht heeft Malmberg de serie overgenomen van O.N.H.?
SNE-JH-[BI2].jpg SNE-BR-BO.jpg  SNE-MA-OV.jpg

J.H. Kok bijbelse platen in 2 series 

Leermiddelenhandel L.M.J. Brock

 Malmberg/O.N.H

Laatst geupdate op ( Saturday 11 July 2015 )
 
< Vorige   Volgende >
Verzamelingen
Uitgebreid zoeken